Ruth Semmekrot de festivaldirecteur deelt haar manier om Heimland te vieren…

Met vriendinnen en mijn moeder maken we het vrijdagochtend HeimlandHart gezellig. Tafelkleedjes, lampionnen, zitzakken,  bloemen…. Het plein wordt omgetoverd tot een favoriete plek waar je nog even napraat met vrienden onder genot van een drankje, waar je geniet van de muziek en waar je waanzinnig lekker kan eten. Lunchtip: pain de carotte fume van Geheim van de Kok. Daar eet je je vingers bij op. 

’s Avonds zijn er drie voorstellingen. Kalterflug met de voorstelling BRAVAA bij kasteel Warmelo staat op mijn lijstje om die avond te gaan bezoeken.  Naar het luidt is het een hele bijzondere voorstelling met veel muziek (live-band). Anita Elkink is de regisseur en ze woont ook in Diepenheim. Extra leuk dus. 

Vriendinnen komen het hele weekend om voorstellingen te bezoeken en staan op onze FestivalCamping, waar ook vrijwilligers, artiesten en andere Heimland-bezoekers overnachten.  De zaterdagochtend begint met een gezamenlijk ontbijt en dan op de fiets naar Diepenheim. Overdag fiets ik wat rond en kijk ik of alles goed loopt. Als het lukt, ga ik nog naar de voorstelling in het Koetshuis van kasteel Nijenhuis. Daar is poppentheatervoorstelling. En ik ben dol op poppentheater. Die moet ik echt zien. Ook de voorstelling van Onderwater Producties in de moestuin bij kasteel Nijenhuis staat op mijn lijstje. Zaterdag komen er ook nog andere vrienden en familie. Voor hen heb ik een speciaal programma gemaakt. Ik hoop dat ik ze overdag nog even tref in het HeimlandHart.

In de avond is er een extra voorstelling voor relaties van twee sponsors. Ik ga de gasten ontvangen en vertel ze kort wat Heimland inhoudt en hoe het is ontstaan. Na deze voorstelling weer snel naar het HeimlandHart om te horen hoe het publiek de heeft doorgebracht en of het goed gaat met de vrijwilligers en artiesten. Het HeimlandHart sluit om 24.00 uur. Terug naar huis en dan denk ik dat maar niet ga slapen, want ik moet om 2.30 uur op voor de voorstelling van Project Wildeman.  Deze begint om 4.30. We lopen samen in het donker naar een bijzondere plek in het buitengebied en samen zien we de zon opkomen. Om 6.00 uur is er dan een ontbijt voor de dappere bezoekers en de mannen van project Wildeman. Misschien toch even naar huis voor een paar uurtjes slaap. Niet te lang, anders mis ik teveel. Zondag ga ik de installaties bekijken, genieten van de muziek op het HeimlandHart. Om 16.30 uur bezoek ik met genodigden naar de voorstelling Titanic van KRANG en daarna nog even met ze napraten over het festival. En natuurlijk ook smullen van het dagmenu van Butifara. Onze vaste cateraar die waanzinnige heerlijke en verse maaltijden maakt. 

Veel van onze voorstellingen heb ik al gezien, omdat ze bij ons gemaakt zijn. De voorstelling Leatherback heb ik gemist toen ze deze in onze theaterwerkplaats heeft gemaakt. Dus daar sluit ik mee af. En daarna naar het HeimlandHart om met mijn collega’s, vrijwilligers, artiesten en bezoekers nagenieten van opnieuw een mooi festival. 

Zo stel ik me het Heimlandweekend voor. Hopelijk met een aangename temperatuur en geen regen. Maar dat kunnen we helaas niet organiseren.