3 miljoen voetstappen naar Sicilië – Nhung Dam

/Try-out

De afgelopen maanden hebben actrice Nhung Dam en regisseur Koos Terpstra elke dag gelopen. Met het totaal afgelegde aantal kilometers zouden ze op Sicilië aangekomen zijn, zonder ook maar ooit Amsterdam te hebben verlaten. Begin juli verlaten ze Amsterdam even om in Werkplaats Diepenheim de voorstelling “3 miljoen voetstappen naar Sicilië” door te ontwikkelen. Op donderdagavond 9 juli presenteren ze de try-out op “Heimland de zomer door”.

Zoals Confucius zegt: de weg zelf is je bestemming. Onderweg worden we soms andere mensen. En moeten we ons opnieuw voorstellen aan onszelf. Alles kan, alles mag, op deze reis. Nhung en Koos komen overal, ze nemen je mee, en ondertussen wordt de rugzak leger of zwaarder.

De wil is er, de liefde is er.

Want je kunt voor alles bang zijn.

Bang om afgewezen te worden.

            Bang om alleen te sterven.

            Bang er niet bij te horen.

Bang je huis te verliezen.

Bang om opnieuw te beginnen.

Maar dat gaan we niet doen.

Wees niet bang.

Niet meer in de schaduw staan of je verstoppen.

Op zoek naar het geluk. Een voorstelling om je in onder te dompelen.

Op Oerol hebben de actrice en regisseur samen een aantal prachtige en hoopgevende voorstellingen gemaakt. Over het leven. De onmacht. En de schoonheid. Een ode aan de fantasie. Daar gaan ze met deze voorstelling graag mee door.  

Nhung Dam is actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie, speelde ze bij diverse toneelgezelschappen en is ze regelmatig te zien in televisieseries zoals Het geheime dagboek van Hendrik Groen en nu Dertigers. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuutroman Duizend vaders kwam in 2018.

Koos Terpstra is schrijver en regisseur. Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen en was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Zijn stukken werden vertaald in het Duits, Engels, Frans en Zweeds. In februari verscheen zijn roman Het Eiland.Op woensdagavond is hij met Nhung te gast in de Literaire avond.

Donderdag 9 juli 20.00 uur
Locatie:  Buitenpodium Herberg de Pol (bij slecht weer theaterzaal binnen)

Kaartje:  € 10,-

In verband met de coronacrisis en het beperkte aantal plaatsen per voorstelling zijn we genoodzaakt een hogere prijs te hanteren dan dat je van ons gewend bent. Hopende op je begrip hiervoor  en heel erg bedankt voor  je steun! Mede dankzij jou kunnen we Heimland in stand houden!