Onderwater Producties: Club Uppercut

/Try-out
Vorig jaar speelden ze op Heimland in de moestuin van kasteel Nijenhuis de voorstelling HOW MUCH IS ENOUGH. Ondanks dat Heimland dit jaar niet als festival doorgaat, zien we Afke Weltevrede en Jeroen Rienks weer terug in Diepenheim. Op zondagmiddag 16 augustus presenteren ze de try-out van hun nieuwe productie CLUB UPPERCUT.

Het lijkt er soms niet op, maar het geweld tussen mensen is door de eeuwen heen afgenomen. Vroeger was het vrij normaal om met een ingeslagen schedel te eindigen. De mensheid lijkt vredelievender geworden.

Maar is dat echt zo? Is het toch niet de aard van het beestje? Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de mens uiteindelijk een moorddadig zoogdier is. Waar moeten we heen met al dat geweld wat in onze genen zit?

Is de kunst daarom doordrenkt met gewelddadige afbeeldingen en verhalen? Zie de Bijbel, de sprookjes van Grimm en de Tarantino-films. Kijken we daarom massaal naar gewelddadige series op Netflix? Of trainen we ons suf in boksscholen op zoek naar onze agressie? Het is stiekem best lekker om eens iemand op zijn muil te slaan.

Onderwater Producties gaat in deze soms grappige, soms confronterende  voorstelling op onderzoek uit. Op zoek naar onze fascinatie voor geweld; de aantrekkelijkheid en de weerzin.

www.onderwaterproducties.nl

Zondag 16 augustus 16:30 uur
Locatie:  De Bleek (naast Herberg de Pol)

GRATIS! Stuur even een mailtje naar info@heimland.nl als je komt, dan hebben we zicht op het aantal bezoekers.