Nhung Dam en Koos Terpstra: Literaire avond

/ “Duizend vaders” & “Het eiland”

Actrice Nhung Dam en regisseur Koos Terpstra verblijven begin juli in Werkplaats Diepenheim waar ze werken aan de voorstelling “3 miljoen voetstappen naar Sicilië”. Naast theatermakers zijn beiden ook schrijver. Op woensdagavond 8 juli staan ze in die hoedanigheid centraal in de “Literaire avond”. Journalist en tekstschrijver Ingrid Bosman interviewt de makers over hun boeken en veelzijdige werkzaamheden, ook het publiek kan vragen stellen.

Nhung Dam – Duizend vaders

Als kind schreef ze al in haar dagboek dat ze hoopte dat het op een dag zou lukken: een boek schrijven. In 2018 kwam deze droom voor Nhung Dam uit, haar debuutroman “Duizend Vaders” werd gepubliceerd. Een zowel autobiografisch als fictief verhaal met een hoofdpersonage dat ook Nhung heet. De titel komt voort uit de zoektocht naar het antwoord op de vraag ‘wat is een vader?’.

Koos Terpstra – Het eiland

Vrijwel vers van de pers komt het boek “Het eiland” van Koos Terpstra. De geboren Texelaar debuteerde dit jaar met een boek over een fictieve familiegeschiedenis, hij verzint de jeugd van zichzelf tot het een jeugd is die hem bevalt. Met als hoofdrolspeler een eiland van vijftig jaar geleden, waar alles mogelijk is. 

‘Waar ik vandaan kom was alles groots. 
Oneindige stranden, bossen waarin je verdwaalde. Herfststormen die ons na afloop verbijsterd naar buiten deden kruipen, nauwelijks gelovend dat we het overleefd hadden. De zee die er altijd was, die hele duinen- rijen wegsloeg en tegen de dijk opreed als een oversekste puber, maar ook glad als een spiegel op ons kon liggen wachten. Als er onweer kwam ving het eiland het op, sloot het in en liet het uitrazen, met klappen die ons de handen op de oren lieten drukken, het weerlicht dat van de nacht dag leek te maken, tot er niets meer van over was. Voor een kind zijn alle stranden oneindig en alle bossen mysterieus, is het leven eeuwig en zijn volwassenen mensen die weten wat ze doen. Mijn eiland was mijn leven. Geen ontsnappen aan. Ik heb mijn jeugd overleefd, vraag me niet hoe. Het eiland heeft me gevormd en gered. En daar ga ik over vertellen.’ 

De boeken “Duizend vaders” en “Het eiland” zijn nadien verkrijgbaar en als je het ze lief vraagt, willen ze hun boek ook vast wel signeren.

De volgende dag speelt Nhung de try-out van hun voorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië.

www.nhungdam.com

Woensdag 8 juli 20.00 uur
Locatie:  Buitenpodium Herberg de Pol (bij slecht weer theaterzaal binnen)

Kaartje:  € 10,-

In verband met de coronacrisis en het beperkte aantal plaatsen per voorstelling zijn we genoodzaakt een hogere prijs te hanteren dan dat je van ons gewend bent. Hopende op je begrip hiervoor  en heel erg bedankt voor  je steun! Mede dankzij jou kunnen we Heimland in stand houden!