Picknick – met live-optredens van Heimland-artiesten

/Aan tafel

Bij theaterfestival Heimland draait het voornamelijk om de voorstellingen die er worden opgevoerd, maar passend bij een festival zijn er ook de nodige muzikale optredens én niet te vergeten: heerlijke versnaperingen. Een culinair hoogstandje mag tijdens “Heimland de zomer door” dan ook niet ontbreken.

Laat je smakelijk verrassen door de mediterrane catering van Butifarra, met dranken van Wijnbeleving uit Diepenheim, terwijl je geniet van live-optredens. De optredens worden verzorgd door artiesten die op voorgaande edities van Heimland voorbij kwamen: Ekaterina Levental, André Manuel, en Aïda Guirro Salinas met Stefanie Janssen. De opbrengsten van deze benefiet picknick komen ten goede aan het voortbestaan van Heimland.

Butifarra

De lunch/het diner van de picknick wordt verzorgd door de mediterrane catering van Butifarra. Ze koken op locatie, waardoor ze altijd vers bereide gerechten voorzetten; direct uit de pan op je bord. Ze serveren deze dag een driegangenlunch / -diner (vooraf online bestellen!). Het voorgerecht: Radicchiosalade met linzen en walnoten, gevolgd door het hoofdgerecht: Pompoenrisotto met langzaam gegaard varkensribstuk of spinazietaart met paddenstoelen (vegetarisch) en tomatensalade, en als nagerecht: Panna Cotta met vers fruit.

Wijnbeleving Diepenheim

Deze middag en avond wordt er witte wijn, rode wijn, rosé en appel-perensap van Wijnbeleving Diepenheim geschonken. Let op: De drank moet voorafgaand online aan de bestelling van de “picknick: driegangenlunch / -diner” toegevoegd worden. Water is gratis, koffie en thee is tegen betaling ter plekke verkrijgbaar.

Clos du Canalet – Wit
Een frisdroge witte wijn van de Chardonnay, aangevuld met Vermentino druiven. Een krachtige geur van diverse fruitaroma’s. Een volle ronde smaak met nuances van Citrus fruit die fris eindigt. Heerlijk als aperitief of bij frisse salades en visgerechten.
Clos du Canalet – Rosé
Deze Rosé is gemaakt van Grenache- en Cinsault druiven. Het is een sappige, fruitige, droge rosé met een soepele, elegante smaak en een verfrissende afdronk. Een uitstekende terrasrosé! Ook heerlijk bij zomerse maaltijden, zoals salades.
Clos du Canalet – Rood
Deze rode wijn is gemaakt van Grenache-, Cinsault- en Cabernet Sauvignondruiven op oude stokken. De smaak is vol, fruitig, maar ook soepel. Deze rode wijn is uitstekend als begeleider van diverse vlees- en pastagerechten. Ook heerlijk buiten de maaltijd om.

Ekaterina Levental

Met theatermaker Chris Koolmees (LEKS Compagnie) resideerde Ekaterina Levental de afgelopen jaren al meermaals in Werkplaats Diepenheim. Ze speelden premières op Heimland 2018 en 2019. Tijdens de picknick speelt en zingt ze klassieke muziek.

André Manuel

Diepenheimer André Manuel ontwikkelt in Werkplaats Diepenheim een eigen muziekstudio. Geniet tijdens de picknick van zijn luisterliedjes.

Aïda Guirro Salinas en Stefanie Janssen

De Arnhemse meisjes waren te zien op Heimland 2018. En in februari van dit jaar repeteerden ze nog in Werkplaats Diepenheim voor de locatievoorstelling Verlaten vrouwen. Die helaas door de coronacrisis niet in prèmiere kon gaan. Aïda Guirru Salinas, danseres van dit danscollectief, verzorgt samen met muzikante Stefanie Janssen een bijzondere performance.

Zelf meenemen

Voor deze picknick verzoeken we je om het volgende zelf mee te nemen: Bestek en servies (bord en glas), een picknickkleed en eventueel een stoel. Voor wie niet -voor een lange tijd- op een kleed kan zitten, zijn enkele banken/klapstoeltjes op locatie beschikbaar.

(Foto Butifarra “Tuin der Lusten”)

Zondag 26 juli 13.00 uur & 17.30 uur

Locatie  Moestuin kasteel Nijenhuis

Bestel online de Picknick: driegangenlunch/-diner en kies je wijn of sap. Water is gratis en koffie/thee op locatie verkrijgbaar.