Bij theaterfestival Heimland draait het voornamelijk om de voorstellingen die er worden opgevoerd, maar passend bij een festival zijn er ook de nodige muzikale optredens én niet te vergeten: heerlijke versnaperingen. Een culinair hoogstandje mag tijdens “Heimland de zomer door” dan ook niet ontbreken.

Laat je smakelijk verrassen door de mediterrane catering van Butifarra, met dranken van Wijnbeleving uit Diepenheim, terwijl je geniet van live-optredens. De optredens worden verzorgd door De arnhemse Meisjes, Stiltlife, Tentcircus  en Exoot. De opbrengsten van deze benefiet picknick komen ten goede aan het voortbestaan van Heimland.

Butifarra

De lunch/het diner van de picknick wordt verzorgd door de mediterrane catering van Butifarra. Ze koken op locatie, waardoor ze altijd vers bereide gerechten voorzetten; direct uit de pan op je bord. Ze serveren deze dag een driegangendiner (vooraf online bestellen!).

Vooraf:
Brood met smeersels (Muhammara, Labneh en Hummus)

Hoofd:
Bietentaartje met feta, bulgur en lamstajine of pomoentajine met salade

Dessert;
Muhallabia (melkpuddinkje met rozensiroop en pistache noten)

Wijnbeleving Diepenheim

Deze middag en avond wordt er witte wijn, rode wijn, rosé en appel-perensap van Wijnbeleving Diepenheim geschonken. Let op: De drank moet voorafgaand online aan de bestelling van de “picknick: driegangenlunch / -diner” toegevoegd worden. Water is gratis, koffie en thee is tegen betaling ter plekke verkrijgbaar.

Clos du Canalet – Wit
Een frisdroge witte wijn van de Chardonnay, aangevuld met Vermentino druiven. Een krachtige geur van diverse fruitaroma’s. Een volle ronde smaak met nuances van Citrus fruit die fris eindigt. Heerlijk als aperitief of bij frisse salades en visgerechten.
Clos du Canalet – Rosé
Deze Rosé is gemaakt van Grenache- en Cinsault druiven. Het is een sappige, fruitige, droge rosé met een soepele, elegante smaak en een verfrissende afdronk. Een uitstekende terrasrosé! Ook heerlijk bij zomerse maaltijden, zoals salades.
Clos du Canalet – Rood
Deze rode wijn is gemaakt van Grenache-, Cinsault- en Cabernet Sauvignondruiven op oude stokken. De smaak is vol, fruitig, maar ook soepel. Deze rode wijn is uitstekend als begeleider van diverse vlees- en pastagerechten. Ook heerlijk buiten de maaltijd om.

Stiltlife – Annette Hildebrand

Van buitenaf gezien lijkt het alsof een bedoeïenentent flirt met de chapiteau van een circus met een bewaakster die zo uit een film van David Lynch lijkt te zijn gestapt.
Als de ingang na een reinigend ritueel is vrijgegeven begeef je je op een persoonlijke reis door de krochten van je onderbewustzijn. Tijdens AAI MIJ kom je oog in oog te staan met iets vreemds dat de potentie heeft om angstaanjagend te zijn, maar ook de potentie om een lieve en gezellige vriend te worden. De keus is aan jou!

Tent – Rocking

Drie dans- en vloeracrobaten bewegen zich in deze voorstelling alsof zij zich op een schip bevinden in zwaar weer. Met minimale en precieze bewegingen wekt het trio de suggestie dat de grond onder hun voeten deint. Ze tonen de menselijke zoektocht naar evenwicht, en leggen het kwetsbare en tijdelijke karakter ervan bloot. Op zorgvuldige wijze wordt de onzichtbare grens tussen bewegen en in beweging gezet worden, als individu en collectief, tastbaar gemaakt. Rocking is een fascinerende voorstelling die je doet wiebelen en wankelen. Laat je in beweging zetten en probeer niet de grond onder je voeten te verliezen.


Exoot – AIR

De ontwikkeling van technologie is de laatste decennia een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Steeds meer worden we afhankelijk van, en willen we ons leven laten leiden door, elektronica. Robots en robotica hebben nog nooit zo’n grote rol gespeeld binnen innovatie in het bedrijfsleven, de zorg, het vervoer, landbouw e.d. Er worden astronomische bedragen geïnvesteerd. In sneltreinvaart komen we dichterbij het nabootsen van mens en dier. Niet alleen op fysiek vlak, ook het brein wordt nagebouwd en emoties worden gesimuleerd. De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie groeit met de dag, waarbij steeds meer nadruk komt te liggen op het zelflerend vermogen.

Arnhemse Meisjes – Verlaten vrouwen

Verlaten Vrouwen is een toegankelijke dansvoorstelling voor de openbare ruimte, gecreëerd en gedanst door vijf vrouwelijke dansers van hedendaags danscollectief Arnhemse Meisjes. Al dansend onderzoeken zij alle uithoeken en verschillende verschijningsvormen van het spectrum van ‘vrouw-zijn’: van kracht tot kwetsbaarheid en weer terug. Daarvoor putten zij uit hun eigen persoonlijke ervaringen, emoties en hun ontwikkeling van (Arnhemse) ‘Meisjes’ naar ‘Vrouwen’ die zij de afgelopen jaren gelijktijdig doormaakten. De gedeelde ervaring van het verlaten zijn vormt hun belangrijkste inspiratiebron. Op een speelse, lichtvoetige manier gooien zij hun lichaam in de strijd, in de herkenbare zoektocht naar hoe om te gaan met emoties als pijn, woede, verdriet en de angst om alleen te zijn.

Voor deze picknick verzoeken we je om het volgende zelf mee te nemen: Bestek en servies (bord en glas), een picknickkleed en eventueel een stoel. Voor wie niet -voor een lange tijd- op een kleed kan zitten, zijn enkele banken/klapstoeltjes op locatie beschikbaar.

(

Zaterdag 31 juli | 16.00  uur
Zondag 1 augustus | 16.00 uur

Locatie  parktuin kasteel Nijenhuis

Bestel online de Picknick: driegangen-diner en kies je wijn of sap. Water is gratis en koffie/thee op locatie verkrijgbaar.

Picknick – met live-optredens van Heimland-artiesten

/Aan tafel