DeJong&DeWitte: WoodLand

/Try-out

WoodLand is de nieuwste beeldende en muzikale voorstelling van DeJong&DeWitte. Een koningsdrama met het bos in de hoofdrol. In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen. Dingen die we niet met het blote oog kunnen waarnemen: Bomen communiceren met elkaar. Hanneke de Jong en Jonas de Witte verblijven deze zomer drie weken in Diepenheim om de voorstelling door te ontwikkelen en te spelen op Heimland de zomer door.

In uiterste traagheid, onzichtbaar voor onze zintuigen, speelt zich in het bos een tragedie af. Een koningsdrama, even duister als Shakespeare’s zwartste stuk. Want ook bomen kennen grote drama’s. Ze hebben een binnenwereld even levendig als die van ons. Sommige boomsoorten hacken de systemen van andere, of spreiden vergif om rivalen te saboteren. Via geursporen en een enorm netwerk van schimmels waarschuwen ze hun bondgenoten voor indringers, over afstanden van soms wel honderden kilometers. ​Welkom in WoodLand, waar we vertragen om die eeuwenoude verhalen te ontdekken. Kunnen we horen wat de bomen ons te zeggen hebben?

In WoodLand nemen DeJong&DeWitte hun publiek met een iPod in de hand mee door het bos. Daar word je met audio, filmbeeld en live performance ingewijd in de geheimen van het bomenbestaan, en krijg je de ruimte om even echt stil te staan bij hun levensprocessen en drijfveren.

www.dejongdewitte.nl

Donderdag 30 juli 14:00 / 19:30 uur
Vrijdag 31 juli 19:30 uur
Locatie:  Dr. C.A.J. Quantstraat / Vertrek vanaf parkeerplaats vv Diepenheim.