Randprogramma 

/ Zie beschrijving

Buitenplaats Vinckeboom

Gratis toegang

ArtEZ Master Muziektheater

owning SCYLLA

Speeldata

Vrijdag 21 juni:

19:30 uur

Zaterdag 22 juni:

14:30 uur • 16:30 uur • 17:45 uur • 20:00 uur

Zondag 23 juni:

14:45 uur • 15:45 uur • 16:30 uur

 

Locatie: Buitenplaats de Vinckeboom / Bij de vijver

Owning SCYLLA

Put me in the water dear and I look lovely 

Put me in the water dear and follow me there 

Put me in the water dear I’ll kiss you softly 

If you promise never to touch me down there 

Ontmoet Scylla. Nimf. Monster. Mythe. Hybride. Half-half.

Een beestachtig wezen dat je zal verslinden met haar hondenkoppenlichaam. Een tragische vervloekte vrouw. Vastgeketend in verloren schoonheid. Zij is overigens niet het enige wezen dat van boven een mooie, verleidelijke vrouw is, maar een ander wezen, vaak gemeen, afzichtelijk of vies, aan de onderkant. Er zijn over de hele wereld talloze mythische vrouwen zoals zij. 

In een muzikale reis neemt ze je mee langs haar verschillende verschijningsvormen, geschreven door Homerus, Ovidius, Vergilius… Maar wie is Scylla als zij zelf op onderzoek uitgaat en stem geeft aan haar verhaal?  

Kom luisteren naar jazz, spoken word en hondengeblaf. Kom luisteren naar Scylla. 

Over de makers

Samantha Janssen en Chris Hillen zijn eerstejaars studenten aan de Master Muziektheater van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Speciaal voor Heimland doken zij de Werkplaats Diepenheim in om deze korte voorstelling te maken.  

Samantha is een theatermaker met een voorliefde voor fysiek spel en magisch realisme. Ze werkt als regisseur bij verschillende theatergroepen, schrijft korte verhalen die in meerdere bundels zijn gepubliceerd en schrijft/regisseert onder het productiehuis Lavender Films verhalen waarin verbeelding en werkelijkheid in elkaar overlopen. Haar laatste film, “De Swarte Krie van De Deelen”, beleefde zijn première in 2024 op het Nederlands Filmfestival. 

Chris is in 2017 afgestudeerd als Docent Theater aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Zij werkte vervolgens als theatermaker en theaterdocent op verschillende plekken en verdiepte zich in het musicalgenre, onder andere op de MusicAllFactory in Tilburg en bij het lesgeven aan haar studenten mbo Musicalperformer. Nu volgt ze de Master Muziektheater om onderzoek te doen naar belichaamd zingen, en maakt ze voorstellingen waarin ze haar muzikaliteit en haar liefde voor associatief theater wil verbinden. 

Credits

ConceptSamantha Janssen en Chris Hillen
Tekst en muziekSamantha Janssen, Chris Hillen en Jarno Scholten
RegieSamantha Janssen
SpelChris Hillen
KostuumSamantha Janssen en Rob Mahieu