Zondag 23 juni 

/ 17.00 uur

Herberg de Pol

BLOND & CYNISCH

Sturmpje

Vanaf € 7 euro

ANDERE SPEELDATA

Vrijdag 21 juni / 21.30 uurBekijken
Zaterdag 22 juni / 15.00 uurBekijken
Zaterdag 22 juni / 17.00 uurBekijken
Zondag 23 juni / 19.00 uurBekijken

Op zoek naar een manier om met hun werk alle wereldproblematiek op te lossen, stuiten drie jonge actrices op een eeuwenoude kunststroming. In de Sturm und Drängers uit het achttiende-eeuwse Duitsland vinden ze hun gelijken. Bombastisch revolutionair willen ze kunstnormen verbreken, systeemregels verbreden en de wereld veranderen. Plötzlich ganz verbonden met een stokoude stroming uit ons buurland op rechts, gaat Blond & Cynisch samen met haar publikum op zoek naar een Sturm und Drang anno 2024. We volgen ons instinct, luisteren naar onze passies en emoties en gooien onze rationaliteit en beleefdheid aan de kant. Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt. Een hartstochtelijke poging om een revolutie te ontketenen in een bruine kroeg.

Auf geht’s!!

Blond & Cynisch maakt theatrale speculatieve fictie, waarin ze een voorstel voor de toekomst doen. Soms groot, soms klein, en altijd vanuit een intersectioneel feministisch perspectief. Hun eerdere voorstellingen ontvingen lof vanwege de combinatie van inhoudelijk engagement en een fysieke, humoristische speelstijl. 

Credits

Concept, tekst en spelRemy Meeuwsen, Judith Schuur, Emma Vermeulen
In coproductie metTheater Ins Blau
Met dank aanCafé Theater Festival, Theaterhaus Jena, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Gemeente Arnhem, Janivo stichting

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen, die in 2021 afstudeerden aan de Toneelschool in Arnhem (ArtEZ).