Randprogramma 

/ 14.00 tot 20.00 uur

Buitenplaats Vinckeboom

Gratis toegang

CROSS-TIC: ROOS GROOTHUIZEN

Avatopia

In het ontdekkingslab Avatopia ontwerp je tijdens Heimland jouw ideale virtuele avatar. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het best bij jou?

De driedelige media-installatie Avatopia van Roos Groothuizen is een ontdekkingslab waar je aan de slag gaat met je ideale virtuele avatar. Roos Groothuizen strijdt voor digitale mensenrechten en onderzoekt de metaverse. In de metaverse maakt het niet uit hoe je eruit ziet, je kunt elk denkbaar 3d-model uploaden en belichamen. Dit heeft ertoe geleid dat er een actieve community is ontstaan met mensen die op allerlei vlakken experimenteren met gender, lichaam en identiteit. In Avatopia ontwerp je je eigen avatar en kom je tegelijkertijd meer over jezelf te weten. Als je lichaam elke denkbare vorm kan aannemen, wat past dan het best bij jou?

Avatopia is ontwikkeld door Roos Groothuizen binnen een productietraject van Cross-TIC, onder begeleiding van Tetem en in samenwerking met Theater Sonnevanck, TkkrLab en Oyfo Techniekmuseum. De VR-techniek en geluid zijn gemaakt door Ymer Marinus (The Living Void).