Randprogramma 

/ 14.00 tot 20.00 uur

Buitenplaats Vinckeboom

Gratis toegang

CROSS-TIC: TON NIEUWENHUIS

Leafde

Ontdek de levende planteninstallatie LEAFDE van Ton Nieuwenhuis tijdens Heimland!

In de Augmented Reality installatie LEAFDE staat ‘het recht van de plant’ centraal en onderzoekt Ton Nieuwenhuis hoe het narratief van planten ingezet kan worden om het menselijke verhaal te vertellen. Planten krijgen onderdak, zorg en ruimte om hun verhaal (geschiedenis) te vertellen. LEAFDE is een ‘levende installatie’ die – zolang er voldoende care is – mensen bewust maakt van de situatie waarin we ons bevinden en de vaardigheden die nodig zijn om als samenleving te overleven.  

Scan de QR-code met je telefoon en dan vertelt de plant diens (levens)verhaal!

Planten die worden afgestaan b.v. omdat mensen anders gaan wonen, een partner of kind krijgen met een allergie of de plant niet meer mooi vinden, krijgen in LEAFDE onderdak, zorg en ruimte om hun eigen verhaal te vertellen. AR Plantenasiel LEAFDE vertelt het menselijke verhaal en maakt ingewikkelde thema’s zoals inclusiviteit, bestaansrecht, meervoudige perspectieven en eigenaarschap op een eenvoudige manier bespreekbaar. 

 

Ontwikkeld door

LEAFDE is ontwikkeld door Ton Nieuwenhuis tijdens een productietraject binnen Cross-TIC onder begeleiding van Tetem en in samenwerking met Theater Sonnevanck, Universiteit Twente en Wageningen University & Research.