Zaterdag 22 juni 

/ 21.00 uur

Buitenplaats Vinckeboom

DOLF JANSEN

Cabaret

Vanaf € 14 euro

Dolf Jansen (25 juni 1963) is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma’s. Vanaf 2006 tourt Dolf met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters en is hij een graag geziene gast bij de dagelijkse actualiteitenprogramma’s als Pauw en DWDD. 

Dolf Jansen is creatief.

Dolf Jansen is creatief. Hij schrijft, veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma’s. Ook maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen etc. en interviewt met scherpe tong. Op de radio is Jansen elke week te horen met ‘Afslag Thunderroad’ en ‘Spijkers met Koppen’. 

Dolf is een betrokken mens. Hij zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF. Dolf Jansen is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, interviewer, cabaretier en columnist. Vaak is hij stukken rustiger dan mensen van hem verwachten, maar de humor ligt altijd ergens op de loer! 

Stichting Altijd Verder

Dolf Jansen: “Een jaar of 15 geleden liep ik de Zevenheuvelen in Nijmegen dusdanig goed, of hard, dat ik een prijsje won. Een geldprijs. Zeg 75 euro. dat is omgerekend toch 75 eurootjes. Hoera, vanzelfsprekend… 

Ik vroeg de organisatie dat geld over te maken aan WarChild, omdat ik niet liep/loop om geld te verdienen en ik zelfs niet voor m’n startnummer betaald had. De onvolprezen organisatie van de Zevenheuvelen vond het wel amusant mij te zien lijden, denk ik. Afijn, sindsdien heb ik het geld dat ik verdiende met hardlopen (zeker een paar honderd euro in een jaar of tien) dezelfde weg laten gaan. In dezelfde jaren verschenen er ook geregeld bundelingen van mijn columns: Een stopnaald in maillot, Man zkt sport (vrouw geen bezwaar), Duikplank zonder zwembad… het hield maar niet op! 

Omdat ik voor die coli (meestal) al betaald had gekregen leek het me aardig de opbrengsten van deze bundels anderszins te (laten) besteden. Warchild weer, en daarna al jarenlang een project van een Ierse tante en non, Clare Dawson, in een van de favelas bij Lima, Peru. Villa El Salvador. 

Tijdens de tour van Altijd verder verkocht ik zoveel boeken dat mijn uitgever zachtjes zat te huilen aan de telefoon. Dat bracht me er mede op een stichting op te richten waarmee ik geld bijeen kan brengen (door boeken, benefietdingen, noemmaarop) en besteden. Op de goede plek(ken). Stichting Altijd verder, natuurlijk. 

Voorlopig ondersteunen we Clare in Villa El Salvador en de stichting ‘samen succes’ van mijn hardloopvriend Veron Lust. Zij werkt op plekken in Kenia waar op allerlei gebieden bijna helemaal niks is, nauwelijks scholen, geen faciliteiten: Pokot, Mbara, Kapenguria. Als jij wilt bijdragen: RABO 12.57.38.099 of koop één van mijn hi la rie se boeken!”