Zondag 23 juni 

/ 16.00 uur

Buitenplaats Vinckeboom

HET NUT

Goed Goud Geld

Vanaf € 12 euro

ANDERE SPEELDATA

Vrijdag 21 juni / 16:00 uurBekijken
Zondag 23 juni / 19:00 uurBekijken

Over de makers - Het NUT

In 2007 richtten theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op. Het NUT is sindsdien het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit de thuisbasis op het Berlijnplein (Utrecht) maken ze voorstellingen op verschillende locaties: in de buitenlucht, op bijzondere plekken en desnoods in het theater. De voorstellingen gaan over hoe de wereld van morgen eruit kan zien. Ze brengen het liefst verschillende perspectieven samen en dat kan niet zonder jou erbij! 

Over de voorstelling Goed goud geld 

Greg wil de wereld redden. Er moet een einde komen aan ongelijkheid en armoede. De rijkste 10 procent van Nederland bezit ruim anderhalf keer zoveel als de rest van het hele land samen! Steeds meer zien we onze bankrekening als het scorebord van ons leven. Greg stelt het aan de kaak. Maar: daarvoor is geld nodig. 

Recensies

Wie weet, misschien gaat een lefgozerige theatermaker vanaf Terschelling het tij voor de wereld keren.

Ron Rijghard over Goud goud geld op Oerol, NRC

Extra

Van staande ovaties tot boze reacties en alles daar tussenin: Goed goud geld confronteert het publiek met de complexiteit van geld en de ethische dilemma’s die daarmee gepaard gaan. Met zijn activistische, poëtische en theatrale werk heeft Nottrot zijn publiek op Terschelling en in Utrecht aan het denken gezet.