Zondag 23 juni 

/ 19.00 uur

Zalencentrum Beltman

JONGERENTHEATERGROEP

Achter

Vanaf € 7 euro

ANDERE SPEELDATA

Zaterdag 22 juni / 16:00 uurBekijken
Zaterdag 22 juni / 19:00 uurBekijken
Zondag 23 juni / 15:00 uurBekijken

Wat als je ergens vandaan komt waar je niet weet of je daar wel wil blijven? Of dat je je juist wegrent van alles wat bekend is maar niet toe wil geven dat je daar het liefste bent? Wat doe je dan? Pendelen tussen hier en daar, je verstoppen in de hoop dat niemand of juist iemand je vindt. Je anders voordoen dan wie je daadwerkelijk bent. Niet toegeven aan de dingen die je ongevraagd jou maken. Harde feiten die onveranderlijk lijken te zijn. 

Verlangen naar meer dan wat er is maar niet durven.

Of juist wel durven maar niet toegeven. Allemaal vragen die in hoofden van jongeren uit Twente rondspoken. Waarin de realiteit soms onvermijdbaar is. Waar ze niet weten of ze wel trots zijn op waar ze vandaan komen. Wat maakt dat ze niet trots durven zijn? Zorgen ze daar zelf voor? Of zijn het de omstanders die zo hard schreeuwen dat hun stemmen niet meer te horen zijn? 

Over ACHTER

‘ACHTER’ is een muzikale voorstelling over durven en doen. Over identiteit, verlangens, zekerheid en thuis. Een dynamische voorstelling waar het publiek beland in de realiteit van jong zijn in Twente. 

Over de theatermakers

Tess Kosters is theatermaker- en docent, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In haar werk houdt ze zich bezig met maatschappelijke problemen en ongehoorde perspectieven. Zo keert ze voor ‘ACHTER’ terug naar Twente, waar haar liefde voor theater ooit is begonnen. Eerst als speler in twee eerdere edities van Heimland en nu samen met Wilko Wissink, die ze leerde kennen dankzij Heimland, als maker. Samen gaan ze met de voorstelling ‘ACHTER’ op zoek naar wat het thuisgevoel nou inhoudt en waarom specifiek Twente dit thuisgevoel mogelijk wel of niet heeft. Door middel van deze voorstelling proberen ze het publiek Twente te laten omarmen; door op een nuchtere en realistische manier de verschillende persoonlijke perspectieven te delen.