Zondag 23 juni 

/ 17.30 uur

Buitenplaats Vinckeboom

MALOU HOLSHUIJSEN

Interactieve talk

Vanaf € 9 euro

Malou Holshuijsen (1987) is schrijver, columnist en presentator. Haar werk wordt gekenmerkt door haar scherpe gevoel voor humor en rauwe kwetsbaarheid. 

Ze is een maker met een flinke dosis zelfspot en de drang om mensen met elkaar te verbinden. Ze schrijft boeken, columns en scenario’s en staat binnenkort voor het eerst in het theater. Malou staat eerlijk en toegankelijk op het podium met lezingen over haar roman en columns. Maar ook over persoonlijke onderwerpen als traumaverwerking, het genot en gevaar van (zwarte) humor, (bewuste) kinderloos/het uitblijven van een kinderwens, Indische (zwijg) cultuur en de geschiedenis van Nederlands-Indië. 

Malou Holshuijsen, ik vier het klein: inleiding, eerste preview en nagesprek.

Door welke processen gaat een schrijver. Wat is inspiratie en hoe zet je pijn, ongemak en angst om in een verhaal dat je met een publiek zou willen delen? Malou Holshuijsen neemt je mee in het hoofd van een schrijver. Hoe komt een voorstelling tot stand, hoe voelt het om dit op het Heimland festival voor het eerst met publiek te delen, en welke vragen roept het op? Een kwetsbare voorvertoning met inleiding en nagesprek.

Over Ik vier het klein

Een familiefeestje op een namiddag. Ergens tussen de koffie met gebak en het eerste biertje zit een jonge vrouw. Ze vindt geen aansluiting met de rest van de genodigden en vraagt zich af wat ze hier eigenlijk te zoeken heeft. Naarmate het feest vordert wordt ze steeds meer geconfronteerd met de stekelige herinneringen aan haar verleden. Ik vier het klein is een geestige en tegelijkertijd pikzwarte monoloog, geschreven en gespeeld door Malou Holshuijsen. Vol rake observaties over de genodigden én Malou zelf die iedereen zal herkennen, maar niet altijd hardop durft te zeggen.

Recensies

Malou schrijft zonder pretentie, want als ze schrijft heeft ze écht wat te zeggen.

Sarah Neutkens

Malou Holshuijsen beschrijft met treffende humor het verlangen gezien te worden

De Telegraaf

Malou Holshuijsen vangt in haar tweede roman Alleen en duizend mensen hoe eenzaam het kan zijn als het echte ongezegd blijft.

Het Parool

Alleen en duizend mensen heeft alles: het is ontroerend, wijs, eigentijds, hilarisch, schokkend en meeslepend. Nadat ik het uithad heb ik meteen nog een keer gelezen. De slotscène is briljant.

Ronald Giphart

Haar debuutroman Zachtop lachen werd genomineerd voor de Hebban debuutprijs 2022 en de filmrechten zijn verkocht. Ook wordt er gewerkt aan een toneelbewerking van Zachtop lachen.

Ze is de presentator van de succesvolle podcast Tussen Dertig en Doodgaan (samen met Tatjana Almuli) over maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke verhalen over thema’s als veranderende vriendschappen, social media, de struggles van een freelancer, liefde, seks in combinatie met inspirerende ontboezemingen en literaire aanbevelingen. Met een flinke dosis geestigheid sleuren ze de luisteraar mee in de alledaagsheid van het leven en de complexheid van gelukkig zijn. Daarnaast is presenteert ze de podcast Dit komt nooit meer goed (samen met Roos Schlikker). Hierin gaan ze op zoek gaat naar de non-succesverhalen van op het eerste gezicht succesvolle Nederlanders. Met gasten als Femke Halsema, Jesse Klaver, Paul de Leeuw, Eric Corton, Olaf Koens en Jeroen Woe. 

Haar journalistieke observaties verschijnen verschillende kranten en tijdschriften.

Credits

FotograafNienke s’ Gravemade