Zondag 23 juni 

/ 15.00 uur

Herberg de Pol

MILOU DEELEN

Hoe doen we het? (14+)

Vanaf € 7 euro

Milou Deelen (1995) is journalist, schrijver en spreker. In 2015 ging Milou viral met een filmpje waarin zij zich uitsprak tegen slutshaming bij Vindicat, het studentencorps waarvan Milou Deelen lid was. Ze rolde de Journalistiek in. Inmiddels schrijft ze onder ander voor Het Parool, Volkskrant Magazine (ze heeft een vaste rubriek in het magazine) AD en LINDA.meiden. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar feminisme is een terugkerend thema in haar werk. Ook doet ze veel interviews. Milou schuift regelmatig aan bij diverse radio en TV talkshows en laat op Instagram haar stem luid klinken.

Milou Deelen schreef twee boeken.

Krabben (2020) schreef ze samen met Daan Borrel, in het boek onderzoekt ze het krabbenmand-effect: waarom vrouwen elkaar geneigd zijn te veroordelen. Haar tweede boek ‘Hoe doen we het? (2022) is een zoektocht naar het seksleven van vrouwen. Momenteel werkt ze aan haar derde boek. Over haar werk geeft ze regelmatig lezingen en ze neemt vaak deel aan panels. Ook presenteert en modereert ze regelmatig evenementen over maatschappelijke thema’s. Regelmatig wordt Milou Deelen omschreven als een van de boegbeelden van een nieuwe lichting jonge feministen. Met haar moeder Barbara van Beukering lanceerde ze ‘Deel&Beuk’ – een online cursus voor beginnende journalisten.

Hoe doen we het?

In Milou haar lezing zal ze vertellen hoe ze in aanraking is gekomen met het thema vrouwelijke seksualiteit. Namelijk: door haar ervaring met seksisme bij het studentencorps Vindicat waar ze lid was. Ze zal vertellen over de slutshamevideo die ze maakte, om zich uit te spreken tegen de slutshaming waarmee ze te maken kreeg – en wat daar de gevolgen van waren. Ze zal vertellen op welke manier ze zich voor dit onderwerp is gaan inzetten: door te schrijven over dit onderwerp en haar stem luid te laten klinken op sociale media. Ook zal ze vertellen over haar boek ‘Hoe doen we het?’ – een zoektocht naar het seksleven van vrouwen. Het zal een enorm persoonlijke lezing worden, waar thema’s aan bod komen als: slutshaming, de orgasmekloof, grensoverschrijdend gedrag, anticonceptie, en goede seks.

Credits

FotograafTatjana Almuli