Zondag 23 juni 

/ 15.00 uur / 18.00 uur

Werkplaats Diepenheim

Gratis toegang

MONKI BUSINESS | TENT

360

Kom dicht op de voorstelling zitten en wees speler van deze beweeglijke compositie. Of blijf aan de zijlijn. Want als we elkaar mogen aanraken, hoe nabij wil je bij een vreemde zijn?

De voorstelling

360, in de regie van Benjamin Kuitenbrouwer en Hanneke Meijers, doet een reeks voorstellen. In deze dynamische voorstelling nodigen twee acrobaten een deel van het publiek uit op het toneel. De voorstelling voltrekt zich rond en met het publiek. Met bravoure, dan weer speels of intiem, delen de performers hun atletische bewegingskunsten. Vanuit hun mobiele positie wordt het publiek onafwendbaar onderdeel van een groepsproces en mede regisseur van de voorstelling. De voorstelling nodigt uit om contact te maken, aan te raken, om onderdeel te zijn en invloed uit te oefenen. Of niets van dit alles.

TENT

TENT is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem en coproducent van de voorstelling. Sinds de oprichting in 2010 ondersteunt zij makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakprocessen door verschillende trajecten aan te bieden. Hiermee investeren ze in een kwalitatief hoogwaardig en divers circusaanbod in Nederland.

Recensies

360 is een korte voorstelling die op verrassende wijze de ruimte – het publiek, maar ook de elementen in de omgeving – gebruikt. De performers zijn zeer alert en hebben humor.

Sander Janssens - Theaterkrant

BENJAMIN KUITENBROUWER

R beter bekend als MONKI, studeerde in 2014 af aan Codarts Circus Arts Rotterdam en ontving voor zijn afstudeeract een beurs van de Vrienden van Codarts. Sindsdien maakte hij twee solovoorstellingen en is hij een van de oprichters van het Franse Chinese paal collectief Sous Le Manteau. In 2018-2019 stond hij op de CircusNext shortlist, het Europese circuslabel. Met TENT maakte hij in 2015 de voorstelling 3 en tussen 2019-2021 maakte ze samen, onder de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten, de voorstellingen Being Benjamin (2020) en Monki’s regiedebuut Jack (2020). Monki is huismaker bij TENT van 2021-2024

HANNEKE MEIJERS

Ze turnde op hoog niveau, maar pas bij jeugdcircus Elleboog leerde ze dat samen iets creëren veel meer voldoening geeft. Na een studie grafisch ontwerpen aan de kunstacademie begon ze haar eigen ontwerpbureau. Het belette haar niet om in 2010 in het avontuur van TENT te duiken. Sindsdien is haar werkveld van het papier naar het podium verschoven en staat ze vaak naast de regisseur van TENT presentaties, zoals onder andere in de producties LOOP, Net, Romeo & Julia, Being Benjamin en PIT

Credits

RegieBenjamin Kuitenbrouwer
ConceptHanneke Meijers & Benjamin Kuitenbrouwer
Co-regieHanneke Meijers
ArtiestenLucas & Théo Enriquez / Will Blenkin & Samuel Rhyner / Karin & Hedvig Bróden
ProducentMONKI - TENT huis voor hedendaags circus
Met steun vanOver 't IJ - Amsterdams Fonds voor de kunst - Fonds Podiumkunsten